SaZu Designs

Geboorteknuffel Geboorteknuffels met naam Geboorteknuffels met naam en datum Kindershirt met naam knuffeldoekje Knuffeldoekje met naam Knuffeldoekje met naam en datum Kraamcadeautje met naam Meisjesshirt met naam Rompertje met naam Slabbetje met naam Verjaardagshirt met naam Verjaardagsshirt

Wat leuk dat u mijn site bezoekt en nog leuker dat u geïnteresseerd bent in het lezen van mijn allereerste blog.

Ik wil u in deze eerste blog graag meenemen in hoe SaZu Designs tot stand gekomen is.

Mijn moeder maakte in mijn jeugd veel kleding zelf. Ik vond het wel leuk wat ze deed maar zag het mezelf niet zo snel doen. Veel te nauwkeurig en het kost heel veel tijd.

Eenmaal op het voortgezet onderwijs kreeg ik les in werken met een naaimachine. En zoals ik als kind al dacht het was heel veel werk. Maar tot mijn verbazing had ik de gene van mijn moeder geërfd en was ik er eigenlijk best wel goed in. Maar als puber heb je veel meer andere interesses als in je vrije tijd achter een naaimachine plaats te nemen.

Totdat ik een vaste baan kreeg. De interesse tot het kleding maken nam toe en ik besloot “in de leer” te gaan bij mijn moeder.

Jaren later, in 2005 om precies te zijn, besloot ik mijn oude Singer naaimachine in te ruilen voor een ander. In de winkel aangekomen werd mij gevraagd of ik voor plezier of zakelijk een naaimachine wilde gaan gebruiken. Op dat moment was ik uiteraard nog niet bezig met SaZu Designs en was het met name een hobby. De dame uit de winkel kwam aan met een 2e hands Brother Super Galaxy 2000. Dit was een van de eerste borduur-naaimachines in Nederland. Na gezien te hebben wat de mogelijkheden waren heb ik besloten tot de inruil over te gaan.

Jarenlang heb ik voor mijn zoon, familie en vrienden shirts, handdoeken en zelfs judo pakken geborduurd. Maar na een paar jaar was de lol er een beetje vanaf. Zoonlief werd ouder en vond geborduurde kledingstukken niet zo leuk meer en ook vrienden en familie hadden wel genoeg borduurwerk. De machine voldeed (voor mij) niet echt als naaimachine dus ontstond het plan hem weer in te ruilen.

Helaas was de machine inmiddels zo oud en verkleurd dat inruil niet eens meer mogelijk was. De Brother Super Galaxy 2000 verdween naar zolder en ik pakte het kleding maken weer op. Maar iedere keer als ik de machine op zolder zag staan vond ik het best wel een beetje zonde. Er moest toch meer mee te doen zijn.... maar WAT?

In 2020 kwam ik tijdens het scrollen een YouTube filmpje tegen van Angela Jasmina van kidscustomdesigns.com. En daar was, jaren later, mijn antwoord op het wat. Verkopen van Geborduurde en gepersonaliseerde kindershirts. Mijn kind was inmiddels volwassen maar de herinnering aan zijn gezicht als hij de shirtjes zag..... Die zal ik nimmer meer vergeten.

Maar alleen kindershirts verkopen, nee dat zal in Nederland (nog) niet zo goed verkopen als in Amerika.  En dan ga je denken, praten, informeren en kom je op Kraamcadeautjes en geboorteknuffels. Baby’s worden toch geboren en leuke gepersonaliseerde kraamcadeautjes? Daar zal toch wel interesse voor zijn?

De Brother Super Galaxy 2000 weer opgezocht. Maar helaas, deze vond zelf dat hij aan zijn pensioen toe was. Maar de aanhouder wint en ik heb hem weer aan de praat gekregen. Ook de zeer verouderde borduursoftware met borduurkaart houder weer aan de praat gekregen.

Helaas bleken beide niet meer aan de hedendaagse standaard te kunnen voldoen en mogen ze nu echt van hun pensioen genieten.

Om SaZu Designs de kwaliteit te geven die ik vind te moeten kunnen leveren heb ik inmiddels de Brother entrepreneur 1050X op zolder staan. En is de zolder inmiddels omgedoopt tot SaZu Designs.

Opstarten in 2020 met COVID-19 is niet makkelijk. Heel veel mensen zijn ontslagen en gepersonaliseerde kraamcadeautjes zoals rompertjes, babymutsjes of slabbetjes met naam, is niet iets waar je dan je geld aan uit geeft. En ook de leuke originele kindershirts en verjaardagsshirts voor de oudere broer of zus zullen niet hoog op het prioriteiten lijstje staan. 

Maar hoe leuk is het om in deze tijd uit te kijken naar iets leuks? En onder leuk vallen de kraamcadeaus, geboorteknuffels en kindershirts van SaZu Designs zeker.

SaZu Designs.nl

en 

SaZu Designs.com

Sandra Zuijderwijk 


Nieuwer bericht